Joke Goudriaan
OFFLINE

Mijn verhaal


Ik doe mee omdat:
ik vind dat er nog veel onderzoek gedaan naar behandelmethodes voor hersentumoren. Het lijkt soms dat het buitenland verder is in het toepassen van technieken die door Nederlandse oncologen als 'niet bewezen' worden geacht. Daar is geld voor nodig.


Meer onderzoek is nodig!!

Ik kreeg eind 2013 de diagnose 'hersentumor'. Volgens de oncologen was het einde in zicht. Hoeveel jaar had ik nog te leven? Eén, twee, drie? Veel verder leken de artsen niet te kunnen tellen...

Ik ben op zoek gegaan naar wat er aan behandelingen mogelijk is. Het leek erop dat in het buitenland meer mogelijkheden waren dan in Nederland. Zo heb ik een jaar chemotherapie gedaan in combinatie met hyperthermie, in de Helios-kliniek in Duitsland. De Nederlandse artsen waren sceptisch, en de ziektenkostenverzekering werkte niet mee. Maar door die behandeling werd de tumor kleiner, en inmiddels is de situatie stabiel en werk ik weer voor 100%.

Er is geld nodig voor meer wetenschappelijk onderzoek, zodat deze behandelingen ook in ons land mogelijk worden. 

Ik heb een weblog bijgehouden van alles wat ik heb meegemaakt. En inmiddels is er zoveel tekst dat er een boek van gemaakt kon worden. Ik heb het in eigen beheer uitgegeven, en heb besloten dat de winst op de verkoop bestemd is voor STOPhersentumoren.nl

Het boek is hier te bestellen.

cover

Mijn info

Joke
Goudriaan
Mijn tussenstand