Ependymoom
Bestemmingsfondsen Open 1 Deelnemer

BESTEMMINGFONDS

Dit bestemmingsfonds is specifiek bedoelt voor het creëren van onderzoek naar ependyomen. We willen het voor elkaar krijgen om zoveel donaties te werven dat we 1 of meer onderzoeken kunnen op laten starten.Er is dringend meer kennis en inzicht nodig voor de behandeling en voorkoming van deze hersentumorsoort.

EPENDYOOM

De ependymoom is een zeldzaam voorkomende tumor in de hersenen of het ruggenmerg. Deze tumor komt vooral bij kinderen voor, in Nederland zo'n 10 tot 15 kinderen per jaar. Bij volwassenen wordt hij minder vaak gezien. Een bekende patiënt is Jochem Myjer

De hersenholtes (ventrikels) en hersenkanalen, waarin hersenvocht, de liquor, stroomt, worden bedekt met ependymcellen. Hersentumoren die ontstaan uit die ependymcellen worden ependymomen genoemd. Ependymomen kunnen zowel in de grote hersenen, de kleine hersenen, als in het ruggenmerg voorkomen. Omdat het ependymoom in het hersenvocht groeit kunnen tumorcellen met het hersenvocht verplaatsen en zo uitzaaiingen in hersenen of ruggenmerg veroorzaken. 

Ependimomen worden vooral waargenomen bij kinderen rond hun vierde jaar en bij volwassenen rond hun 35e jaar. Ze kunnen laaggradig en hooggradig zijn. Een ependymoom ontstaat door een fout in de ontwikkeling van de voorlopercellen van de steuncellen. Vermoedelijk is er in de kern van die cel iets afwijkend aan het DNA of de chromosomen. Waardoor zo'n beschadiging optreed is niet bekend. Soms is een Ependymoom tumor al voor de geboorte in aanleg aanwezig.

Deze actie heeft (nog) geen donaties. Wees de eerste, door op de groene [DONEER] knop te drukken.
Ependyoom Tussenstand: 0 STOPhet.nl Doel: 100.000,- 0%

Laatste donaties

Deze actie heeft (nog) geen donaties. Wees de eerste, door op de groene [DONEER] knop te drukken.
Deel deze pagina via QR