Elly Leijstra
OFFLINE

Elly Leijstra


Ik doe mee omdat:
In mijn hoofd woekert een spinnenweb, niet zomaar een web. Mijn web is een tumor die dagelijks mijn leven beheerst. Hij zit in mijn hoofd en kan niet worden verwijdert. Het heeft mijn leven behoorlijk op zijn kop gezet. Het verandert mij.........


Een moment om even bij stil te staan…..

Ik ben Elly Leijstra v.d Velde en woon in de gemeente Dongeradeel en in september 2016 ben ik getroffen door een hersentumor. Mijn tumor woekert in mijn hoofd zoals een spin zijn web spint. Hij komt op plaatsen en nestelt zich daar. De beste chirugen kunnen deze tumor niet verwijderen, alleen maar op plekken waar geen gevaar drijgt. Stel je voor er word iets geraakt, dan ligt je leven overhoop. Mijn leven en dat van mijn gezin staat helemaal op z’n kop. Weg toekomst en al je dromen, je leven is vanaf die dag onzeker………..

Alles begint en eindigt met onze hersenen. Elke gedachte, elk idee. Elke beweging, elk gevoel. Onze hersenen maken dat we het beleven en dat we het kunnen. Dat we in staat zijn tot kleine en grootse dingen. Bewust en onbewust. ...

Je gedachten staan nooit stil, soms wil je dit wel heel even. Even niet denken, even.... heel even onbezorgd zijn. Onbezorgd, niet denken aan wat de dag voor morgen in petto heeft. Zomaar even, fluitend en zingend je dag doorbrengen dat zou mooi zijn.


Soms betrap ik mij erop en fluit ik, hé denk ik dan: " dat was een moment dat ik er even niet aan dacht". Hé het bestaat dat er mooie momenten zijn, heel klein maar het kan. Yes ook dit gevoel mag ik intens beleven, ik hoop nog heel vaak. Van deze momenten word je gelukkig.

Ik weet dat er in de nabije toekomst een operatie zal zijn, maar hoop dat deze nog lang op zich laat wachten. Elk half jaar op controle en horen dat we weer een half jaar vooruit kunnen, dat is in mijn positie de beste optie. Mijn tumor moet stabiel blijven. Opereren in een kwetsbaar gebied brengt vele risico's met zich mee, voor mij betekent dit dat ik nooit meer zal zijn zoals ik nu ben. Nu lever ik langzaam in en probeer ik het beste ervan te maken met mijn beperkingen.

Ik wil voor meer onderzoek meerdere actie op touw zetten. Meer actie, betekent meer geld en meer geld betekent meer onderzoek. Ik zal mij hiervoor inzetten. Mijn acties zullen zijn: 

* Met de Bergentocht tegen kanker heb ik samen met Freerk en onze dochter Froukje en twee vrienden Anne en Reino 7034,00 euro  opgehaald.

*Ik wilde rond mijn verjaardag iets speciaals en zo is de "kuier foar Elly"ontstaan. Mensen lopen tijdens deze kuier over paden en wegen in het mooie landschap tussen Stad en Wad. Opbrengst van de kuier was 4170,00 euro

De volgende actie is verzammelen van blikjes, kroondoppen, wijndoppen en zegels van zeecontainers. Zie hiervoor mijn website www.blikjedopje.nl

Er is een flessenactie/collectebus

Ook word er Bingo gespeeld voor dit doel

De Bonifatiusloop 2018 is  voor mijn doel, meer onderzoek naar meningoom. Hier heb ik 810,00 euro mee opgehaald

Ook is er een brood,  Elly's Desem  dat verkocht word. Van elk brood gaat er 0,50 cent naar het goee doel. Hier is 300,00 euro mee opgehaald.

De walk4brains in Hantumhuizen was een walk die georganiseerd werd in de vroege ochtend en dan wandelen naar de opkomende zon en afsluiten met een ontbijt. Hier hebben we 4050,00 euro mee opgehaald.

 

 


En ik ben niet de enige in Nederland die deze vernietigende diagnose krijgt. Iedere dag komen er vier mensen bij en vooral kinderen en jongvolwassenen. Van alle kinderen die overlijden door kanker, overlijdt zelfs 41% van hen door een hersentumor. Dat moet stoppen.

 

 

Onderzoek

Met mijn acties ik veel geld veel geld op te halen voor ¨Meningeoom onderzoek” zo heten de monsters in mijn hoofd…Om een onderzoek te starten is er veel geld nodig. Help ons zodat we meer komen te weten over deze monsters. Een groot onderzoek te kunnen starten is er zeker 2 tot 6 ton nodig.

Reclametekst{/modal}Ons statement:

"Het mag niet meer voorkomen dat bij het woord hersenkanker onherroepelijk het woord doodvonnis aan elkaar verbonden wordt."

Het donatieconcept van STOPhet.nl is uniek in zijn soort, want via de donatie knoppen op onze website gaan de donaties rechtstreeks en dus voor 100% naar de rekening van de kankerbestrijdingsstichting.

857.18 %
Elly
Leijstra
Open
1 Deelnemer
Elly Leijstra Steun mijn actie
Elly Leijstra