EB
OFFLINE

Eelke Bos


Ik doe mee omdat:
omdat er meer meningeoom onderzoek moet komen. Er is niets "goeds en aardigs" aan deze hersentumor.


Vorige week was ik op het internationale congres voor hersentumoren. Daar spraken we als onderzoekers onder elkaar over de weinige medicamenteuze opties die er zijn voor patiënten met een meningeoom, met name de meningeomen van hogere graad. Op het congres werd weer een negatieve trial gepresenteerd van een medicijn waarop veel hoop was gevestigd. Er moet zo spoedig mogelijk een betere behandeling komen voor deze patientengroep.

Hier in het lab van het ErasmusMC is het gelukt om meningeoomcellen te kweken, dat is behoorlijk moeilijk. Maar nu kunnen we de volgende stap maken. Iets met deze cellen doen, om zo snel mogelijk resultaat te behalen voor de patiënt. Ons idee is nu om een drug-screen uit te voeren op cellen van patiënten met een meningeoom, met gebruikmaking van de indrukwekkende pipetteer robot die Stichitng STOPhersentumoren.nl begin dit jaar heeft gefinancierd. We hebben dus de cellen, de machine, het enthousiasme. Het enige wat ontbreekt is het geld om een onderzoeker hiervoor vrij te maken.

Als we 5.000 euro ophalen kan een onderzoeker hier een maand aan werken. Bij 10.000 euro twee maanden, bij 15.000 euro drie maanden. etc. etc. Helpen jullie mee om dit meningeoomonderzoek van start te laten gaan.

Alle euro's helpen.

Dank u wel,
M. vr.gr.
Eelke Bos,
neurochrirurg ErasmusMC Rotterdam

 

 

 

Het donatieconcept van STOPhet.nl is uniek in zijn soort, want via de donatie knoppen op onze website gaan de donaties rechtstreeks en dus voor 100% naar de rekening van de kankerbestrijdingsstichting.

Eelke
Bos
EB Steun mijn actie
Eelke Bos