Pathetique ?
OFFLINE

Pathetique ?


Ik doe mee omdat:
Omdat ik iedereen die deze vreselijke ziekte doormaakt HOOP gun op het hebben van een betere toekomst. Lees mijn verhaal voor nog meer info!


 HELP HERSENTUMOREN GENEZEN

Ik herinner me dat ik wakker werd in het ziekenhuis zonder te weten waar ik was of wat er was gebeurd. Langzaam opende ik mijn ogen en zag allerlei slangetjes uit mijn lichaam komen. Twee weken later vertelde de dokter me dat het er niet zo goed uitzag, op zijn zachtst gezegd.

Zes maanden eerder mocht ik vader worden van een prachtige dochter, Alina.
Ik had me nooit eerder in mijn leven zo gelukkig gevoeld. Daarvoor had ik altijd de neiging gehad om licht pessimistisch over het leven te zijn. Maar nu niet meer. Die dagen waren voorbij. Voor het eerst in mijn leven glimlachte ik de toekomst tegemoet.., tot

Tot ik twee weken later, nadat ik in het ziekenhuis wakker was geworden, bij de arts in het ziekenhuis kwam en hij me vertelde dat ze een graad 4 hersentumor bij mij hadden gevonden. Als ik geluk had zou ik nog ongeveer zo'n 1 tot 2 jaar leven. Ik kon het niet geloven. Zomaar, van één van de meest gelukkige momenten in mijn leven (de geboorte van mijn dochter) naar één van de meest verdrietige.

Ik was jaren geleden (2005) afgestudeerd als filmmaker en had altijd de droom gehad om ooit een speelfilm te maken. Ik wilde nog veel reizen met mijn vrouw en kind. Maar waar iedere ouder van droomt is om zijn of haar kind te zien opgroeien; bij iedere levensfase aanwezig zijn.

Al deze dromen zag ik instorten..

Dit alles is nu alweer zo'n 12 jaar geleden. Mijn hersentumor is in die periode al wel twee keer terugkomen (recidief) en heb dus al 3 hersenoperaties, vele rondes van chemo en bestraling achter de rug.

Ik weet nog dat het in begin onzeker was of ik Alina wel naar de basisschool zou kunnen zien gaan. Ze zit nu inmiddels in de brugklas! 
Elke dag als ik haar thuis zie komen met die grote rugtas voel ik me dankbaar en trots dat ik haar vader mag zijn.

Natuurlijk weet ze dat ik een hersentumor heb, maar ik heb haar nog niet durven zeggen hoe ernstig het is en kan zijn, mocht het opnieuw terugkomen. Omdat zij erg gevoelig is wilde ik haar niet onnodig ongerust maken op jonge leeftijd; vooral om dat we ook zo'n hechte band hebben samen.
Nu ze in de brugklas zit denk ik dat ze hier "oud en wijs" genoeg voor is.

Hoe meer ik me op het gesprek ging voorbereiden, hoe meer ik erachter kwam dat dit ik dit eigenlijk een heel mooi uitgangspunt vond voor een korte film.
Een vader die tegen zijn kind moet zeggen dat hij niet lang meer te leven heeft.

Mijn doel is enerzijds; om geld op te halen voor Stichting STOP HERSENTUMOREN anderzijds; wil ik dat zoveel mogelijk mensen mijn film zien door 'm naar zoveel mogelijk filmfestivals te sturen. Ook daar is geld voor nodig.

Heel erg bedankt.

Liefs,

Arash Tagarian

klik voor teaser van de film: Teaser PathétiQue

 ––

ALGEMENE INFO

De Glioblastoma multiforma (GBM) is een zeer hooggradig (graad 4) glioom hersentumor, conform de WHO hersentumor classificatie.

Dit is de meest bekendste en ook tevens de meest agressieve hersentumor. De glioblastoma multiforme hersentumor wordt vaak afgekort naar GBM en ook wel een Glioblastoom genoemd. Dit is een naar graad 4 door ontwikkelde astrocytoom. Deze vernietigende hersentumor komt iets vaker voor bij mannen dan bij vrouwen en vooral op hogere leeftijd tussen de 50 en 70 jaar.

Een glioblastoom groeit snel en ongeremd en dringt diep door in omliggend hersenweefsel. De vooruitzichten voor mensen met een glioblastoom zijn niet goed.

Bij een glioblastoom is het bijna nooit mogelijk om de hele tumor te verwijderen. De grens tussen tumorweefsel en gezond weefsel is namelijk meestal niet precies vast te stellen. Dit komt doordat de kankercellen tussen de gezonde cellen zitten.

De prognose bij een glioblastoom is niet goed. Na 2 jaar na de diagnose is nog ongeveer 1 op de 5 mensen met een glioblastoom in leven.

Wanneer je een glioom hebt, heeft dat grote invloed op je leven. Ook voor je dierbaren kan het zwaar zijn. 

 ––

 

Pathetique
?
Open
1 Deelnemer