Cindy Bruinsma
OFFLINE

Cindy Bruinsma


Ik doe mee omdat:
Ik enthousiaste onderzoekers wil uitdagen en ondersteunen in hun onderzoek naar genezing van hersentumoren.


Onze persoonlijke motivatie:

In december 2022 is onze zoon Dave (24) gediagnostiseerd met een hersentumor.

In het najaar van 2022 had hij al last van enkele “duizelingen”. Hij was druk bezig met zijn afstudeerproject, dus wij dachten “het zal de stress wel zijn”.

Tot, in december, de duizelingen heel ernstig werden en hij op één dag vermoedelijk 4 epileptische aanvallen heeft gehad. In het ziekenhuis zagen doctoren op de MRI al meteen dat er in zijn hersenen iets niet goed was en werd hij overgedragen naar het UMC in Utrecht. In januari werd duidelijk dat het een (ongeneeslijke) hersentumor betrof ongeveer zo groot als een golfbal.

In februari 2023 heeft Dave een wakkere hersenoperatie gehad, waarbij de tumor grotendeels is weggehaald. Een bizarre ervaring om bij zo’n heftige operatie bij kennis te blijven en opdrachten te moeten uitvoeren. Dave is hierbij enorm gesteund door het gehele operatieteam en in het bijzonder door de neurochirurg en de neuropsycholoog.

De voorspellingen zijn helaas dat wortels van de tumor nieuwe aangroei zullen veroorzaken, waardoor hoogst waarschijnlijk steeds opnieuw behandeling nodig is.

Dit alles heeft zijn leven natuurlijk behoorlijk op zijn kop gezet en dat van ons (zijn vriendin, broer en ouders) ook. Weten dat het niet beter gaat worden en waarschijnlijk langzaam slechter zal gaan. Hoe ga je dan de toekomst tegemoet?

Er is veel onzekerheid, maar één ding is zeker, bij de pakken neerzitten maakt het niet makkelijker. We willen leven van mooie momenten naar mooie momenten en dus zorgen we ervoor dat die er zijn en blijven komen.

Dit bracht ons op het idee om een sponsorwandeling te organiseren. Twee vliegen in één klap. Voor ons een mooi moment om samen met familie en vrienden een gezellige dag te hebben, waarbij we geld ophalen voor het goede doel, en dus ook medische ontwikkelingen stimuleren waar Dave profijt van kan hebben.

 

Samen verschil maken

Kanker is één van de grootste doodsoorzaken in Nederland. Patiënten zitten nu nog vaak onnodig lang in onzekerheid. Meer onderzoek is nodig om betere behandelingen mogelijk te maken. Om hogere genezingspercentages te creëren. Wetenschappelijk onderzoek wordt voor een groot gedeelte bekostigd uit donaties. Daarom is Stichting STOPhersentumoren.nl opgericht; We willen de best mogelijk zorg voor kankerpatiënten.

 

Onze missie:

Wij willen niet omgaan met kanker, wij willen genezing!

Stichting STOPhersentumoren.nl zet zich in voor hersenkanker. Onderstaand 9 jarig meisje, dochter van een patiënt, legt uit waarom; (klik op het plaatje)

ReclametekstOns statement:

"Het mag niet meer voorkomen dat bij het woord hersenkanker onherroepelijk het woord doodvonnis aan elkaar verbonden wordt."

Het donatieconcept van STOPhet.nl is uniek in zijn soort, want via de donatie knoppen op onze website gaan de donaties rechtstreeks en dus voor 100% naar de rekening van de kankerbestrijdingsstichting.

Cindy
Bruinsma
Cindy Bruinsma Steun mijn actie
Cindy Bruinsma