Blog 2: Mijn verhaal over hersenletsel. Geschreven door SV Oranje Wit Dordrecht

Categorie: Deelnemer  /  Aangemaakt: 14-05-19 15:02:45  /  Gewijzigd: 14-05-19 15:16:11

                                             Dordrecht, 14-05-2019

Beste lezer,

Blog 2 op de 'Goede Doel Actie-site' van onze club schrijf ik, Arjen in 't Veld (lid van de commissie voor Goede Doel Actie 2019), over hersenletsel en mijn ervaringen daarmee.

Hersenletsel kan je op vele manieren oplopen; door een hersenschudding/-kneuzing vanwege een ongeluk, een herseninfarct, een beroerte, etc. De blijvende gevolgen worden NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) genoemd. Meer informatie hierover vindt u onderaan deze blog via een link.

Mijn verhaal is, dat ik een NAH-patiënt ben vanwege een hersentumor. Daar heb ik al veel over geschreven. Ook als opdracht van het Revalidatiecentrum Rijndam in 2014: Schrijf een informatiebrief aan je familie, vrienden, kennissen, collega 's ... kortom iedereen waar je mee te maken hebt! Op onderstaande link clicken en je leest de gevolgen, die voor mij gelden (in 2014, maar nog steeds).

https://stophet.nl/index.php?option=com_comprofiler&Itemid=283&action=blogs&func=show&id=67&lang=nl&plugin=cbblogs&view=pluginclass

De koppeling van het goede doel 'Stichting Stophersentumoren.nl' met het dragen van een keepershelm lijkt misschien vergezocht. Het is natuurlijk niet zo, dat je een hersentumor krijgt doordat je geen keepershelm draagt. Wel bestaat er als keeper een gerede kans, dat je een hersenschudding of -kneuzing oploopt. Mijn verhaal geeft aan, dat daarbij dezelfde gevolgen mogelijk zijn. Ik kan u verzekeren ... DAT WILT U NIET!!! Niet voor jezelf, zeker niet voor uw kind en ook niet voor een kind dat als trainer onder je verantwoordelijkheid valt! De KNVB stelt het niet verplicht, dus het is uiteindelijk ieders eigen keus. De club heeft twee jaar geleden i.i.g. voor (destijds nog) E- en F-pupillenkeepers de helmen aangeschaft en dus een aanzet gegeven. Het is nu aan u om bewust te worden van het belang ze te gebruiken!

Petr Cech

Veel mensen hebben (in)direct te maken met een hersentumor. Clubgenoten, familie, vrienden, kennissen, etc. Er liggen goede onderzoeken te wachten om uitgevoerd te worden, waar (toekomstige) lotgenoten van mij mee geholpen zullen zijn. Daar is veel geld voor nodig. Laat uw hart en hoofd spreken en doneer; in de spaarpotten in de voetbal- of tenniskantine van Oranje Wit of op deze actie-site!

spaarpot hersenen     Actievoor

Voor meer informatie over NAH: https://www.hersenletsel.nl/?gclid=EAIaIQobChMI-dOYiYKb4gIVkOF3Ch1W3wC7EAAYAiAAEgJB9vD_BwE