Categorie: Deelnemer  /  Aangemaakt: 27-04-16 21:39:29

Begin maart van dit jaar is bij mijn vader een primaire hersentumor (glioblastoom multiforme, graad 4) ontdekt.

Ik was bij het slechtnieuws gesprek aanwezig en als niet-patient voelt het alsof je met 80 km/uur met je gezicht frontaal tegen de muur klapt. Laat staan dat het jouw hoofd is waarin zo'n ding groeit! Mijn vader kon gelukkig geopereerd worden en gaat een periode van bestraling en chemo in, hij zal hard aan het werk moeten. Als dochter kun je niet zoveel bijdragen om de weg die je vader gaat makkelijker te maken, want die middelen zijn er niet. Je moet er als patient doorheen en dat moet je zelf doen.

Wat ik wel kan doen is de stichting stop hersentumor onder de aandacht brengen van mijn familie, vrienden en bekenden om er zo voor te zorgen dat deze stichting -die als enige in Nederland alle fondsen direct naar hersentumor onderzoek laat gaan in tegenstelling tot KWF en de hersenstichting- meer naamsbekendheid krijgt. En daardoor meer donateurs.

Ook hoop ik een bedrag van ten minste 1000 euro bij elkaar te gaan lopen tijdens de Zwolse halve marathon op 11 juni. Dit bedrag zal gaan naar stichting hersentumor voor hersentumor onderzoek. Zodat er in de toekomst een vorm van genezing mogelijk zal zijn en daardoor hoop voor patienten als ze de diagnose hersentumor krijgen te horen.