Categorie: Deelnemer  /  Aangemaakt: 04-11-16 15:43:34  /  Gewijzigd: 30-10-18 18:41:57

Vrijdagmiddag, 04-11-2016.

Vorig weekend schreef ik al over de 'Geweldige 'Bak-Actie' DMHC MC1!!!' Het werd sowieso een mooi weekend (niet alleen door het mooie weer). De trainingen werpen nl. z'n vruchten af!

20161030 215149 2     10e Drechtstadloop 30-10-2016 Halve Marathon.

Zoals ik al eerder heb geschreven, ben ik 29 augustus ( op de verjaardag van m'n zus Anja) begonnen met trainen. Een schema uit de Runkeeper-app gekozen. Doel: half december 2016 de halve marathon binnen de 2 uur lopen. Het trainen heeft me ondertussen al zo'n 'boost' gegeven; net als alle steun voor m'n actie, dat het allemaal veel sneller gaat dan verwacht! Ondertussen loop ik al zo'n 5 keer per week en kom ik aan de 50 á 60 km per week (ligt aan de soort trainingen). Ook de snelheid gaat langzaamaan omhoog.

De inspanningen moeten ze thuis ook weleens 'bekopen', ondanks m'n uurtje slaap na een training. Dan kan ik weinig hebben en tja ..., dan kan het lontje helaas weer erg kort zijn. Het is zo raar hoe dat werkt; om zo maar iets (meestal puberruzies, Jill die bijvoorbeeld beneden niet luistert en blaft, etc.) kan ik helemaal door het lint gaan. Zeker als 'het' niet direct stopt! Ik kan dan m'n punt nog eens extra kracht bij zetten door heel hard te gaan praten of zelfs schreeuwen. Ik weet op dat moment al, dat ik helemaal fout bezig ben en toch kan ik de 'knop' niet omzetten en stoppen. Die momenten frustreren me zo! Daarna trek ik me terug, ben ik zo teleurgesteld in mezelf en lig ik te janken in m'n bed als een kind. Pure onmacht. Ik zou dan willen, dat ik de tijd terug kon zetten en het voorval opnieuw en dan beter op kon lossen. Ook zo bang, dat je geliefden je niet meer voor vol aan (gaan) zien. 

Maar goed, vorig weekend was perfect! De zaterdag dus met de mooie 'bak-actie' en zondag de Halve Marathon van de 10e Drechtstadloop. Ik weet inmiddels, waar ik sta in m'n hardloopontwikkeling. Het weer was natuurlijk een cadeautje: een graad of 14 á 15 en een heerlijk zonnetje, windstil! Ik heb ontzettend 'vlak' gelopen. Binnen de 2 uur? Ja, ik dacht het wel. De avond ervóór maakte ik nog een grapje via een appje, toen iemand vroeg of ik een richttijd had. 1.40.00u. blufte ik. Eindtijd zondag: 1.40.59u. !!! Onvoorstelbaar. Erg blij. Ook met m'n bedrukte shirt trouwens en een aantal vrienden, die me hebben aangemoedigd en geholpen. Alle puzzelstukjes vielen in elkaar!

Screenshot 20161030 191122     

Blij met bovenstaande uitslag!

 

IMG 20161030 WA0014

En ook blij met m'n bedrukte shirt!

Wat ik ook erg leuk vond: een reactie van Klaske Hofstee van de Stichting Hersentumoren.nl ! Zij en haar man Nico hebben de Stichting opgericht vanuit een soort gelijke situatie, als die van Saskia en mij:

https://www.facebook.com/STOPhersentumoren/   

Scroll een stuk(je) naar beneden, want er staat een recensie door mij geschreven maar iets verder naar beneden een reactie van Klaske!

Verder stroomden er direct ook weer donaties binnen en dat stimuleert en motiveert me enorm. Zelfs van onbekenden!!! Ontzettend bedankt!!!

Wordt vervolgd ...