Categorie: Deelnemer  /  Aangemaakt: 07-02-17 21:28:48  /  Gewijzigd: 30-10-18 18:41:26

dinsdag, 07-02-2017

Tegenslag!

Een kink in de kabel; vanaf 18 januari last van een 'lopersknie'. Eerder al wel seintjes gehad van m'n knie, maar doorgelopen. In de tweede helft van januari wat afgewisseld met rust en sporten, maar net toen ik dacht dat alles weer goed ging, sloeg het noodlot toe. Midden in de Dordtse Biesbosch in de dichte mist en kou ging het mis. Stekende pijn, niet doorheen te lopen! Direct paniek: waarom nu, lag zo goed op schema, voel me fit, de lange duurlopen komen eraan! Oproepje op Facebook leverde goede adviezen op, waaronder laten adviseren door fysio Pieter Wils. Pieter stelde al snel de juiste diagnose. De behandeling slaat aan: dry needling (joepie, naaldjes in de bilspier, die de boosdoener is, van boven naar beneden. Deze spier staat zo gespannen, dat ie aan de peesplaat trekt bij de knie. Eigenlijk bij het kuit-/scheenbeen. Daardoor ontstaat irritatie en dus de pijn), tapen (rust voor de peesplaat), rek- en strekoefeningen, hond uitlaten (wandelen dus) en evt. fietsen. Voorlopig niet hardlopen. Fijn, dat er progressie in zit, maar spannend hoe lang het gaat duren. Conditie bezit ik nu nog genoeg. M'n eindtijd zal er wel onder lijden (had stiekem m'n doel al verlegd, zo lekker ging het). Ben ik niet tijdig hersteld, dan gaat de spuit tegen de pijn er maar in. Heb er nu zoveel tijd en energie in zitten (en wie zegt, dat ik nog een kans krijg!), dat ik dat ervoor over heb.

20170207 203548 2

Mark van Etten, bedankt voor je advies om naar Pieter Wils te gaan en Pieter ... ik ben hartstikke tevreden/blij met je behandeling (vooral met de naaldjes)!

Ik mis het lopen niet alleen vanwege het niet kunnen volgen van mijn schema, maar ook vanwege het niet kunnen 'leegmaken' van m'n hoofd. Maar ... ik blijf ervan uitgaan, dat ik de marathon uitloop!!!

Als hart onder de riem heeft Klaske Hofstee van Stichting Stophersentumoren.nl me in de sponsorwervingsfolder van de Stichting afgedrukt: ik voel me helemaal vereerd (maar er zijn gelukkig heel veel andere personen, die ook hele goede acties uitvoeren voor dit doel)!!! Dus: doneren graag voor al die hardwerkende mensen van en voor deze stichting.

Preview van de folder:

https://p3.zdusercontent.com/attachment/496354/1erLvRCg7i7tDV2EPrFg9juJZ?token=eyJhbGciOiJkaXIiLCJlbmMiOiJBMTI4Q0JDLUhTMjU2In0..M_ZcfuLLg54va--UfoAVsA.CgRISaJyaugqKD4ebxL5Ns6LI-EoQmN_zti1o11makdlJKbBwa8IdKF0m3ICGbTfjWts44HGR2vBTPdwvG227PUpotGyWu-lUBv6FIQj_1L31I1Ds4J6XX4Kud-2mxwYFvwSTwdUxC4d_iqhvsO0um1X74rWZsCJZFyDxUyd6jHZxR0uHXXlyM-VRAIwJsGSXzwcEWFHgSWPDzF7WVyzBKbqldki7NWjrA1-6BmdSe4lVdcN7wZ0lXbLeHklgCqMRkYQsTvGTRO4JtlOacnptg.EY5OTADhYtPQsTT8mgAClw

Wordt vervolgd ...