3 x Ventoux
Acties Open 1 Deelnemer

Meer informatie

3 Keer de Ventoux op is gekkenwerk als je bedenkt dat ik op dit moment zwaar hijgend de Posbank op ga, een zielige 300 meter tegen 9% stijging. Ik zal keihard moeten trainen. Afvallen, afzien en veel km´s op de fiets moeten maken om er voor te zorgen dat het beklimmen van die top tot mijn mogelijkheden gaat horen.

Maar ik ga er voor, want dit doel staat me na aan het hart!

Bij mijn schoonzus is jaren geleden een hersentumor geconstateerd. Eén maand nadat ze getrouwd was. In plaats van te genieten van een onbezorgde huwelijksreis, moest ze ineens allerlei onderzoeken ondergaan. Aan die hersentumor is ze toentertijd geopereerd.

Sindsdien heeft ze met behulp van medicijnen een redelijk normaal leven kunnen leven. Ook kreeg ze een mooi dochtertje dat nu 5 jaar oud is. Ze heeft veel voldoening gehaald uit haar werk als lerares, waar ze door al haar leerlingen op handen werd gedragen. Al die tijd heeft ze redelijk gewoon van het leven kunnen genieten.

In haar hoofd bleven de tumorcellen echter aanwezig

Afgelopen zomer tijdens een routine controle, bleek dat die cellen ineens veel actiever waren geworden. Ze zaten nu op verschillende plekken in haar hoofd. Een tweede operatie volgde, maar niet alles kon verwijderd worden. Sindsdien is niets meer hetzelfde geworden.

Bijna dagelijks kreeg ze te maken met mini aanvallen en kon ze niet meer alleen gelaten worden. Tot ze half november, vlak voor haar veertigste verjaardag, door zware epileptische aanvallen met spoed weer in het ziekenhuis opgenomen moest worden. De doktoren waren er niet zeker van of ze het einde van het weekend zou halen.

Gelukkig hebben ze haar weten stabiliseren en mocht ze weer naar thuis. De zwellingen werden sindsdien onder controle gehouden met medicijnen. Medicijnen die haar hebben veranderd van een slanke, sterke, zelfstandige vrouw in een patiënt die overal hulp bij nodig had.

En dat steekt enorm

De tumoren hadden haar hersenen aangetast en zowel haar evenwicht als motoriek was sterk achteruit gegaan.

Operaties waren helaas niet meer mogelijk en ze kreeg dan ook een grotendeels palliatieve behandeling. Ze zat op een doodlopend pad waarvan we op dat moment de lengte nog niet wisten.

Heel stiekem, tegen beter weten in, hoopte ik op een wonder. We probeerden nog zo veel mogelijk samen te genieten van de kerstdagen, want het zouden haar laatste worden.

Op de vroege ochtend van 17 februari 2016 is Isa vredig ingeslapen. Ze heeft maar 40 jaar, 3 maanden en 2 dagen mogen worden, maar heeft in die tijd het leven van velen op een positieve manier beïnvloed.

Met bloedend hart ga ik 3 x de Ventoux op

Met bloedend hart zal ik dus drie keer die berg op gaan.

In totaal 4400 hoogtemeters op de racefiets, wetende dat ik voor háár niets meer kan veranderen. Wetende dat het voor haar te laat is. Maar ik zal klimmen en afzien. Strijdend in haar naam tegen deze kloteziekte die nog steeds te onbehandelbaar is.

Dus sponsor mij alsjeblieft!

Help mij die berg te bedwingen door me te sponsoren. Om haar familie een hart onder de riem te steken. Om te zorgen dat ik inderdaad 3 keer boven kom. Om haar familie te laten weten dat Isa niet helemaal voor niets is gestorven.

Zodat mijn tranen op het asfalt naar de top een doel zullen dienen. Zodat de pijn in mijn benen zorgt voor minder afzien in de toekomst. Niet alleen om de pijn te verlichten van de patiënten, maar zeker ook om die machteloosheid en het verdriet weg te nemen bij zoveel families.

Druk op die sponsorknop rechtsboven en help Stichting Stop Hersentumoren. Zodat er meer geld komt voor onderzoek. Zodat genezing mogelijk gaat worden voor meer patiënten.

 

Zodat we samen die hersentumoren de wereld uit kunnen helpen!

 

ps... de Stichting STOPhersentumoren.nl heeft ANBI status, dus je weet zeker dat je sponsorgeld goed terecht komt!


Recente donateurs
Jan en Geke € 25,-
Heel veel succes topper!!
Thalia Dalstra€ 15,-
Lieve Mirjam, zet 'm op! liefs Thaal x
Henny @hennyjp€ 15,-
Je sportieve ambities verbinden aan een mooi doel dat is altijd fijn! En denk er aan dat de meeste mensen ergens in slagen omdat ze vastberaden zijn en maar een paar omdat het voorbestemd is! :-)
Karin Serier€ 25,-
You go girl!
Jeannette€ 10,-
Zet 'm op meis! Dit gaat je zeker weten lukken! En in stukjes van de strijd sta je niet alleen, daar sta ik naast je en vecht met je mee!


Promoot deze actie: