Schedelbasistumoren
Bestemmingsfondsen Open 3 Deelnemers

Schedelbasistumoren

Dit bestemmingsfonds is van het gezamenlijke schedelbasistumoren team van UMC Maastricht en UMC Radboud Nijmegen. Vanuit dit fonds financieren wij ons onderzoek. Wij ontvangen van iedere donatie een mailbevestiging, we vinden het leuk om uw opmerking(en) daarin te lezen.

De schedelbasis bevindt zich onder de hersenen en voor de hersenstam. Het betreft hier doorgaans relatief goedaardige tot (soms) kwaadaardige tumoren. De meeste schedelbasistumoren groeien zeer langzaam. Alleen door hun constante groei verdringen ze steeds meer zenuwen die vanuit de hersenen en hersenstam de schedel verlaten en uiteindelijk ook de hersenstructuren en de hersenstam, en geven dan vaak geleidelijk meer klachten.

Schedelbasistumoren behoren daarom tot "lastige" (hersen)tumoren. Voor zowel de patiënt als de arts.  Tegenwoordig kunnen we steeds meer chirurgisch ingrijpen, maar we zitten te springen om juiste (na)behandelingen voor deze tumoren, om de groei te stoppen of in ieder geval te remmen om zo de kwaliteit van leven van de patiënt tot het hoogst haalbare niveau te krijgen: "jezelf te mogen blijven".

Schedelbasistumoren zijn onder andere: Hypofyse tumor, "Brughoek tumor" (Schwannoom, Acusticus neurinoom), Chordoom, maar ook meningeomen komen op in deze regio voor.

Helpen jullie ons mee om heel veel donaties te werven voor meer onderzoek naar deze tumoren?

27 maart 2023 hebben wij uit ons bestemmingsfonds een subsidie ontvangen van 25.000,- euro, voor een onderzoek naar schwanomen, zie hier https://stophersentumoren.nl/vestibulair-schwannoom-explants 

Dank jullie wel;

prof. dr. Dirk Kunst

prof. dr. Yasin Temel

Dirk Kunst klYasinTemelportret kl

Deze actie heeft (nog) geen donaties. Wees de eerste, door op de groene [DONEER] knop te drukken.