Hersentumoren genezen: ons levensdoel

Onderzoek, onderzoek en nog eens onderzoek. Dat is wat nodig is om de genezingskansen voor hersentumorpatiënten te vergroten. En – op een dag – een doorbraak te bereiken waarbij duizenden mensen gebaat zijn. STOPhet.nl is het donatieplatform van Stichting STOPhersentumoren.nl. Je kunt hier doneren of een actie opzetten, zodat we meer geld bij elkaar krijgen voor hersentumoronderzoek.

Al het geld voor hersentumorenonderzoek

Kleinermeer

Op 38-jarige leeftijd ontdekten artsen bij Nico Faaij twee hersentumoren. Hij en zijn vrouw Klaske merkten snel dat er nog maar weinig onderzoek werd gedaan naar hersentumoren. Veel stichtingen richten zich op makkelijker te behandelen vormen van kanker. Ook zijn er stichtingen die wel geld ophalen voor mensen met een hersentumor, maar het geld is dan bedoeld voor bijvoorbeeld voorlichting of hun eigen behandeling. Nico en Klaske zagen een groot gat en sprongen daar op 5 september 2007 in. Hun kinderen waren toen één en drie jaar oud en de levensverwachting van Nico was ongeveer vijf jaar. Inmiddels zet hij zich, samen met Klaske, al ruim 10 jaar in voor de stichting STOPhersentumoren.nl.

Kans op genezing vergroten

In Nederland overlijden vier mensen per dag aan een primaire hersentumor. Bij kinderen die overlijden door kanker, sterven de meeste kinderen (41%) door een hersentumor. Stichting STOPhersentumoren.nl subsidieert daarom de meest veelbelovende wetenschappelijke onderzoeken om de zorg voor hersentumorpatiënten te verbeteren en de kans op genezing te vergroten. Om dit mogelijk te maken werven we donaties.

Meer en beter onderzoek

De stichting is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in Utrecht (30229982). Het RSIN-nummer is 8184.43.133. We kunt ook meer lezen op de websites STOPhersentumoren.nl en Hersentumoren.info. Ons doel: hersentumoren genezen door meer en beter onderzoek. Help je daaraan mee?

STEUN
een actie
ALS DONATEUR