Tips voor je sponsorwerving
Sponsors werven voor je actie is minder moeilijk dan veel mensen denken. Het draait om enthousiasme en volhouden. Iedereen vindt het knap en sympathiek dat jullie je inzetten voor het goede doel. Vraag op verschillende manieren en op een leuke, enthousiaste manier (herhaaldelijk) om sponsoring. Je zult zien dat het snel een schitterend resultaat oplevert en leuke reacties! We geven je graag een aantal tips:

Maak je sponsorpagina persoonlijk
Mensen geven aan mensen. Maak jullie sponsorpagina persoonlijk door een foto van jullie en een mooie, persoonlijke motivatie toe te voegen.

Vertel een persoonlijk verhaal
Wat raakte jullie waardoor jullie besloten mee te doen aan Ventoux3 ? Vertel waarom jullie het belangrijk vinden dat er meer hersentumoronderzoek komt.

Promoot je sponsorpagina
Maak werk van je promotie. Hoe meer mensen het zien, des te meer kans op succes! Promoot jullie sponsorpagina, begeleidt door jouw drive om mee te doen op Facebook, Twitter, LinkedIn. Mail je vrienden, kennissen en collega’s. Denk ook aan het intranet van je bedrijf, een nieuwsbrief in de buurt… alles kan! Je kunt bij ons shirts, posters, flyers, spandoeken krijgen om je actie te promoten.

Meld je successen
Goed voorbeeld doet volgen. Meld jullie succes, bijvoorbeeld als je een mooi sponsorbedrag hebt binnen gekregen of een leuke motiverende reactie. Het werkt aanstekelijk en veel mensen zullen (hopelijk) denken: "o ja, ik moet ze ook nog sponsoren!".

Bedank sponsors persoonlijk
Dat iemand jullie sponsort is fantastisch! Laat dat een sponsor persoonlijk weten. Het is altijd leuk voor sponsors om waardering te krijgen, ze blijven waarschijnlijk graag betrokken bij jullie actie. Zet je sposnor met logo op je actiepagina blog, misschien lukt het je om het logo of de naam van je sponsor op je eigen website te zetten, of op je broek te drukken.

Hou mensen op de hoogte van jullie actie
Eén e-mailtje is niet genoeg om iedereen te bereiken. Stuur een herinneringsmailtje met jullie sponsorverzoek en maak het leuk door iets te vertellen over je voorbereidingen, je training, je ervaringen, de reacties die je krijgt. De kracht zit hem vaak in de herhaling. Mensen vinden dit niet vervelend maar juist sympathiek dat je er zoveel werk van maakt.

Bedank iedereen naderhand
Na jullie actie is iedereen reuze benieuwd hoe jullie het er vanaf hebt gebracht. Wat was de opbrengst van je actie. Stuur een leuk mailtje met jullie belevenissen en bedank iedereen voor hun sponsorbijdrage en support. Plaats het op Social Media. De waardering en de lof is voor jullie. Dik verdiend!

Succes!

STOPhet